Status op de Campus


De Campus als Covid Crisis Centrum

Het Medisch Centrum op de Campus wordt ingericht als ‘Covid Control Room’ – met gescheiden ruimtes/patiëntenstromen voor:

 • Zuurstof
 • Bedden zoekhulp
 • Ambulancevervoer
 • Thuiszorg bij thuis-isolatie
 • Vaccinatie informatie

 

De situatie op en rondom Campus Challenge:

 1. De Campuskinderen zijn naar hun dorpen – de overheid heeft alle scholen en instituten gesloten - met uitzondering van de weeskinderen. Er is een avondklok van 18 uur per etmaal.
 2. Het ziekenhuis in de gemeente Poosapatirega - op 2 km afstand van de Campus - is gesloten omdat de hele staf besmet is.
 3. In het dorp Poosapatirega zijn meer dan 500 corona patiënten. Het ziekenhuis in de stad Vizianagaram, op 20 km afstand, registreert per dag meer dan 750 patiënten en is overvol.
 4. De dokter in Poosapatirega – tevens Campusdokter - is ook besmet en in isolatie.
 5. In een cirkel van 10 km rondom de Campus zijn naar verwachting meer dan 2500 patiënten.
 6. Er heerst grote paniek in de dorpen: niemand weet wat te doen met de plotsklaps ernstige zieke, zeer benauwde naar adem happende dorpsbewoners, oud en jong,
 7. De ouders van de 1000 Campuskinderen, schoolhoofden en dorpshoofden hebben de nummers van het ambulante team van de Campus in hun telefoons.
 8. Zij bellen de sociaal werkers plat met verzoeken om de ambulance, om zuurstof, om medicijnen, om voedsel, om informatie, hoe thuis-isolatie moet, om de kinderen op te vangen, voedselpakketten, om mondkapjes.
 9. Op 7 mei 2021 is begonnen met het inrichten van het Medisch Centrum als in een ‘Covid-19 Control Room’. De sociaal werkers proberen op ‘real time’ websites van de overheid bedden te vinden. De leerkrachten counselen de wanhopige dorpsbewoners en proberen met de praktische zaken te helpen
 10. 17 mei, er zijn slechts 5 zuurstofcylinders beschikbaar (totaal)