Noodzaak


Er komen dagelijks schrijnende berichten uit CAMPUS bij ons binnen.

Er gebeuren vreselijke dingen in wanhoop. Wij kunnen helpen. Direct, zonder tussenstations.

  Deze Crowdfundactie is nu gestart op 20 mei via de mail. Eerst moest alles nog even worden voorbereid en goedgekeurd, maar nu zijn we live. Jelle onze gouverneur en actie-trekker neemt het voortouw!
   Situatie eind april 2021: Een vader en moeder met 2 kinderen werden allemaal ziek. Ze lieten zich testen. De ouders waren zo in paniek – BPL dus geen geld voor behandeling - dat ze de testuitslag niet afwachtten. Het hele gezin heeft zelfmoord gepleegd. Pas 2 dagen daarna kwam de testuitslag: het was geen covid het was tyfus…. Het hele dorp is van streek. Het lijkt een beetje op wat vele boeren in India doen: als men onder de schulden zit na een mislukte oogst is de enige uitweg die men ziet zelfmoord.
     

Situatie mei 2021: Een 26-jarige jongen met ernstige ademhalingsproblemen. De ambulance rijdt uren rond: er is geen bed te vinden. Terug naar het vissersdorp, waar hij zuurstof krijgt en medicatie. Er is gelukkig een zuurstof cylinder beschikbaar.

Later dient hij de zuurstofcylinder te delen met andere patienten. Er komen steeds meer gevallen bij.

 

18 mei Met de ambulance van Campus wordt een gebied zo groot als provincie Utrecht bediend. Er worden zuurstof-flessen en medicatie vervoerd en natuurlijk patienten naar het ziekenhuis. De bus maakt zeer veel kilometers en is van levensbelang om de COVID zorg in de 379 dorpen rond de CAMPUS te bestrijden.

 

Waarom is een ambulance zo belangrijk: Bekijk dit maar eens: https://www.greatandhra.com/politics/andhra-news/andhra-womans-family-forced-to-ferry-body-on-bike-112679

 

    17 mei Deze arts geeft een prik, maar het is geen vaccin. Dat is er (bijna) niet in die regio. De overheid moet vaccin distribueren over de 1,3 miljard mensen in India. Er zijn reeds 182 miljoen mensen met de eerste prik gevaccineerd. Het vaccin komt, maar komt het op tijd?
     16 Mei 2021: De overheid in Vizianagaram publiceert al 46 dagen dat er per dag 8 – 10 doden zijn. De info van de medische staf van het ziekenhuis aan de campusstaf: 40 – 50 doden per dag….. per ziekenhuis. Een dringend advies: ga er vooral niet heen.  Een staflid op de app:  ‘Madam, stay with iron heart to digest this.’
    Maart 2020: Tijdens de 1e lockdown  liepen honderdduizenden migranten op de snelweg naar hun dorpen. De Campusstaf richtte een kraam in langs de weg. Er werden 30.000 mondkapjes gemaakt en 30.000 maaltijden gekookt en uitgedeeld. Ook kregen de campuskinderen voedselpakketten aan huis. De overheid verzocht de Campus om met de ambulance voorlichting te geven in de vissersdorpen. In totaal werden 150 dorpen en 20.000 mensen bereikt. De Campus staf kreeg voor haar werk een prijs

.